Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

17ή Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 European Music Day

17η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής #emd2016

 

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος και εν όψει του Ιουνίου ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Όχι δεν μιλάμε για τις διεθνείς δόσεις που πρέπει να κάνουμε προς δανειστές, τα νέα μέτρα ή capital controls.

Μιλάμε για την αφορμή που ενώνει εδώ και 17 χρόνια χιλιάδες πολίτες, καλλιτέχνες, ιδιωτικούς και κρατικούς φορείς: η αδιαπραγμάτευτη αγάπη τους για την μουσική, την τέχνη και το πολιτισμό.

Η 21η Ιουνίου πλησιάζει, και όπως κάθε χρόνο, από την επόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσουν να λειτουργούν οι τοπικές συντονιστικές ομάδες και θα ανακοινωθούν προτάσεις και καλέσματα για τη φετινή διοργάνωση.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, ο εθνικός συντονισμός της διοργάνωσης και η παραγωγή των εκδηλώσεων θα οργανωθούν κατά κύριο λόγο χάρη σε πρωτοβουλίες πολιτών και συλλογικές δημιουργικές προσπάθειες.

Οι πρώτες ημερομηνίες έχουν αρχίσει να ανακοινώνονται από τοπικές διοργανώσεις διαφόρων πόλεων του εθνικού δικτύου και όπως όλα δείχνουν, οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου (21 έως 23 στην Αττική).

Όπως και το 2015, ο θεσμός αναμένεται να απλωθεί σε σχεδόν κάθε περιφέρεια της χώρας (12 περιφέρειες το 2015), με εκατοντάδες ζωντανές εκδηλώσεις και συναυλίες* σε κάθε πλατεία, πάρκο και πεζόδρομο της χώρας (*συνολικά 559 το 2015), όπως πάντα, με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για το κοινό.

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016 ‪#‎emd2016 ‪#‎europeanmusicday
«…ας ονειρευτούμε λίγο ξανά!»

Μυτιλήνη
Για πρώτη φορά η πόλη της Μυτιλήνης συμμετέχει επίσημα στο δίκτυο πόλεων για τον εορτασμών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής μετά από πρωτοβουλία του Μιχάλη Μεϊμάρογλου & του Απόστολου Μπενάκη. Η Ημέρα της Μουσικής άρχισε να γιορτάζεται στο Παρίσι το 1982, ενώ το 1985 ο θεσμός εξαπλώθηκε έξω από τα γαλλικά σύνορα. Η Αθήνα, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 1985, ήταν η πρώτη εκτός Γαλλίας χώρα στην οποία πραγματοποιήθηκε η Γιορτή της Μουσικής.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Ημέρα της Μουσικής έφτασε να είναι ένας πραγματικός θεσμός, ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πολιτιστικό γεγονός που διεξάγεται κάθε 21 Ιουνίου σε περισσότερες από 22 χώρες, από την Ιρλανδία μέχρι το Καζακστάν και από τις Βαλτικές χώρες μέχρι την Κύπρο.

Ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί κατακλύζουν δημοτικούς χώρους, πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και διάφορους άλλους χώρους, παρουσιάζοντας αφιλοκερδώς συναυλίες απ' όλο το μουσικό φάσμα. Δίνεται, έτσι, η ευκαιρία για μία ευρωπαϊκή πολιτιστική γιορτή που συμβάλλει ώστε να αναπτυχθούν πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασίες ανάμεσα σε νέους και καθιερωμένους καλλιτέχνες από διαφορετικές χώρες.

Δράσεις στην πόλη της Μυτιλήνης
Στην οδό Κομνηνάκη & Βερναρδάκη 1, περιοχή λαδάδικα και στον χώρο του Μουσικού Καφενείου θα υπάρξουν διάφορες μουσικές δράσεις με καλλιτέχνες και dj's από της 18.00 το απόγευμα μέχρι της 03.00 το βράδυ.

Συμμετέχουν

 

Σχήματα

Ego Drive, Ortsa Orchestra, Saliages, Rusty Nail

Dj's

8Round, Maniac, Costa Rico, Ntip Inspyration, El Contable Jurado & άλλοι.

Ανοιχτή Πρόσκληση

Παράλληλα γίνεται ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής ανεξάρτητων καλλιτεχνών να πλαισιόσουν την δράση στην ευρύτερη περιοχή.

Είσοδος ελεύθερη
Έναρξη: 18.00

Ανοιχτή  πρόσκληση καλλιτεχνών
Παράλληλα γίνεται ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής ανεξάρτητων καλλιτεχνών να πλαισιώσουν την δράση στην ευρύτερη περιοχή. Η μουσική σε όλη την πόλη της Μυτιλήνης!

Χορηγοί Επικοινωνίας

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
UrbanStyleMag
Foititelia.gr
digaPictures

Χορηγοί
Mousiko Kafeneio
Mastic Tears
Iron Tattoo
Michael Meimaroglou Creative Studio
Doggy style
TW Clothing
Sardine Digital Media

Γενικές πληροφορίες 

21.06.2016 / Μυτιλήνη Κομνηνάκη & Βερναρδάκη 1, περιοχή λαδάδικα και στον χώρο του Μουσικού ΚαφενείουFacebook Event: https://www.facebook.com/events/1023054837781884Facebook Page:  https://www.facebook.com/EuropeanMusicDay.GrFacebook Page Μυτιλήνη: https://www.facebook.com/europeanmusicday.mytileneΕπίσημη ιστοσελίδα: http://www.europeanmusicday.gr/

Επιπλέον μη χάσετε...

Περισσότερα

Λεσβιακό Καλοκαίρι 2017

Μετά την πρεμιέρα του Λεσβιακού Καλοκαιριού την περασμένη Δευτέρα 26 Ιουνίου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Τζίμη Πανούση που έρχεται για πρώτη φορά σήμερα, Τετάρτη στο Κάστρο της Μυτιλήνης, στις 9.30 το βράδυ, ακολουθεί πλούσιο πρόγραμμα τόσο στη Μυτιλήνη όσο και για τα χωριά και έξτρα εκδηλώσεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες στα Βατερά.

Μετά την πρεμιέρα του Λεσβιακού Καλοκαιριού την περασμένη Δευτέρα 26 Ιουνίου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Τζίμη Πανούση που έρχεται για πρώτη φορά σήμερα, Τετάρτη στο Κάστρο της Μυτιλήνης, στις 9.30 το βράδυ, ακολουθεί πλούσιο πρόγραμμα τόσο στη Μυτιλήνη όσο και για τα χωριά και έξτρα εκδηλώσεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες στα Βατερά.

Περισσότερα

TEDx Lesvos

Το πρώτο TEDxLesvos θα πραγματοποιηθεί στην Μυτιλήνη, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, έχοντας ως στόχο να αναδείξουμε τοπικές ιστορίες και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν και να αφυπνίσουμε τα δημιουργικά ένστικτα των κατοίκων της Λέσβου, ενός τόπου με βαριά ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον επιλέξαμε το όνομα TEDxLesvos γιατί πρόθεση της ομάδας μας είναι να μην το κρατήσουμε μόνο στα όρια της Μυτιλήνης, άλλα να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις και σε άλλα σημεία του νησιού, όπου μπορεί να υποστηριχθεί η διοργάνωση.

Το πρώτο TEDxLesvos θα πραγματοποιηθεί στην Μυτιλήνη, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, έχοντας ως στόχο να αναδείξουμε τοπικές ιστορίες και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν και να αφυπνίσουμε τα δημιουργικά ένστικτα των κατοίκων της Λέσβου.

Περισσότερα

Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου

Με τη συνδιοργάνωση του BREVET και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου θα πραγματοποιηθεί αυτό το Καλοκαίρι ο Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου BREVET, 200 χλμ.

Με τη συνδιοργάνωση του BREVET και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου θα πραγματοποιηθεί αυτό το Καλοκαίρι ο Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου BREVET, 200 χλμ.