Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

4η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας

Βρίσκεται εδώ 

Για τέταρτη φορά ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε συνεργασία με την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Πολιτιστικά Σταυροδρόμια» διοργανώνουν τη Θερινή Ακαδημία Αρίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κορίνας Βουγιούκα. Εξέχοντες προσκεκλημένοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα προσφέρουν τις γνώσεις τους, σε πληθώρα δράσεων με επίκεντρο την κιθάρα. 

Φέτος δίνεται έμφαση στα διαφορετικά μουσικά στυλ που μπορεί να ερμηνεύσει κανείς στην κιθάρα: κλασική κιθάρα, Brazilian και jazz fingerstyle, ερμηνεία και συνοδεία τραγουδιών, καθώς και ερμηνεία ανατολικής μουσικής. 

Επίσης, θα λάβουν χώρα τρεις διαγωνισμοί: για μικρούς κιθαρίστες έως 14 ετών, για κιθαρίστες  χωρίς όριο ηλικίας και για κιθαριστικά σύνολα. 

Οι δράσεις απευθύνονται σε μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές και καθηγητές. 

Και βέβαια, οι συναυλίες που γίνονται κάθε βράδυ είναι ανοιχτές στο ευρύ κοινό. 

Οι προσκεκλημένοι  

Hubert Käppel: Από τους σημαντικότερους Γερμανούς κιθαρίστες, καθηγητής της Ανώτατης Μουσικής Ακαδημίας της Κολωνίας.

Tolgahan Cogulu: Διακεκριμένος Τούρκος κιθαρίστας, εμπνευστής της κιθάρας με προσαρμόσιμα μικροδιαστήματα, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μουσικών Σπουδών της Κωνσταντινούπολης.   

Αντώνης Βασιλειάδης: Ερμηνευτής κρουστών.

Κορίνα Βουγιούκα: Κιθαρίστα και καλλιτεχνική υπεύθυνη της Θερινής Ακαδημίας Κιθάρας Αρίων. 

Γιάννης Γιακουμάκης: Κιθαρίστας.

Κώστας Μακρυγιαννάκης: Κιθαρίστας.

Γιώργος Μπεχλιβάνογλου: Κιθαρίστας.

Γρηγόρης Ντάνης: Jazz κιθαρίστας.

Δημήτρης Παπαδημητρίου: Συνθέτης.

Δρ. Δήμητρα Παπασταύρου: Εκπαιδευτικός ειδικευμένη στη διαδασκαλία μουσικής με εναλλακτικές μεθόδους.

Τάσος Ρωσόπουλος: Συνθέτης.

Ελένη Σκάρκου: Συνθέτρια και κιθαρίστα.

Δημήτρης Σουκαράς: Κιθαρίστας, νικητής του διαγωνισμού της 3ης Θερινής Ακαδημίας Αρίων.

Οι διαγωνισμοί

Κατηγορία έως 14 ετών (συμμετέχοντες γεννημένοι από 01/01/01): οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ερμηνεύσουν ένα έργο διάρκειας μέχρι 10 λεπτά.

Έπαθλο: δωρεάν συμμετοχή στη Θερινή Ακαδημία 2016 και μουσικό υλικό.

Κατηγορία χωρίς όριο ηλικίας: οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να ερμηνεύσουν δύο έργα συνολικής διάρκειας μέχρι 20 λεπτά.

Έπαθλο: ρεσιτάλ διάρκειας 30 λεπτών στη Θερινή Ακαδημία 2016, το οποίο θα έχει αμοιβή 300 ευρώ.  

Κιθαριστικά σύνολα: τα διαγωνιζόμενα σύνολα καλούνται να ερμηνεύσουν έργα συνολικής διάρκειας μέχρι 15 λεπτά.

Έπαθλο: δωρεάν συμμετοχή στη Θερινή Ακαδημία 2016 για κάθε μέλος και μουσικό υλικό.

Τα σεμινάρια

- Κλασικής κιθάρας: των H. Käppel, Κ. Βουγιούκα, Γ. Γιακουμάκη, Κ. Μακρυγιαννάκη, Γ. Μπεχλιβάνογλου, Ε. Σκάρκου.

- Jazz και brazilian fingerstyle: του Γ. Ντάνη.

Τα εργαστήρια

Εργαστήρια ορχήστρας κιθαριστών και μουσικών συνόλων με καθημερινές πρόβες που θα καταλήξουν σε συναυλία. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν εκ των προτέρων τα έργα επάνω στα οποία θα δουλέψει η ορχήστρα και τα σύνολα. Υπεύθυνοι εργαστηρίων: Κ. Βουγιούκα, Γ. Μπεχλιβάνογλου.

Διαλέξεις - Θεματικά σεμινάρια

'Η ερμηνεία στην κιθάρα της μουσικής με μικροτόνους', από τον T. Cogulu.

'Η κιθάρα στο τραγούδι' από το Δ. Παπαδημητρίου.

'Midi, synthesizer και νέες τεχνολογίες', από την Ελένη Σκάρκου. 

Οι συναυλίες 

Συναυλίες με τη συμμετοχή των προσκεκλημένων καλλιτεχνών, καθώς και συναυλία των συμμετεχόντων σπουδαστών της Θερινής Ακαδημίας Αρίων.   

Μουσικοθεατρικό εργαστήρι

Για δεύτερη φορά, η Θερινή Ακαδημία Αρίων προσφέρει μια παράλληλη δράση και για παιδιά από 8-13 ετών, που δεν είχαν απαραίτητα επαφή εως τώρα με τη μουσική, οργανώνοντας μουσικοθεατρικό εργαστήρι. Στις πέντε μέρες του εργαστηρίου τα παιδιά με τη βοήθεια των έμπειρων υπευθύνων, θα φτιάξουν μια μικρή παράσταση επάνω στο βιβλίο της Φωτεινής Φραγκούλη 'Το μισό πιθάρι'. Τα τραγούδια, τα ηχοτοπία και το λιμπρέτο θα είναι δικές τους δημιουργίες. Υπεύθυνη: Δ. Παπασταύρου.

Παράλληλες δραστηριότητες

Δίνοντας βαρύτητα στο ρόλο που παίζει το σώμα κατά τη διαδικασία της μουσικής δημιουργίας θα γίνουν μαθήματα  yoga με έμφαση στις ιδιαιτερότητες των μουσικών. Επίσης, για όσους επιθυμούν, θα οργανωθούν περιπατητικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή του Μολύβου.

Τρόποι Συμμετοχής: 

Πλήρης συμμετοχή (120 ευρώ): ενεργός συμμετοχή σε όλες τις δράσεις.  

Μερική συμμετοχή (80 ευρώ): ενεργός συμμετοχή σε όλες τις δράσεις εκτός από τα σεμινάρια (συμμετοχή ως ακροατής/τρια).

Συμμετοχή συνόλων και ορχηστρών κιθάρας: Για ειδικά πακέτα συμμετοχής της κατηγορίας αυτής επικοινωνήστε στοarionacademy@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6973037092. 

Ειδική προσφορά για σύνολα σχολείων: 180 ευρώ / άτομο, ποσό που περιλαμβάνει συμμετοχή, διαμονή, διατροφή (2 γεύματα την ημέρα). Η φιλοξενία και η συμετοχή του συνοδού-καθηγητή είναι δωρεάν.

Διαμονή στον Μόλυβο

Για τους συμμετέχοντες της Θερινής Ακαδημίας και τους συνοδούς τους, ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου έχει εξασφαλίσει ειδικά και ευέλικτα πακέτα διαμονής και διατροφής από 12 ευρώ/μέρα. Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στο lesvorama.gr ή να τηλεφωνείστε στο 22530 72291.

Δηλώσεις συμμετοχής

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση και να την αποστείλετε στο mail:arionacademy@gmail.com.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6973037092. 

Σε 8 συμμετέχοντες θα προσφερθεί υποτροφία για δωρεάν διαμονή, κατόπιν σχετικής αξιολόγησης των βιογραφικών που θα αποσταλούν μαζί με τις δηλώσεις συμμετοχής. 

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης της Θερινής Ακαδημίας Αρίων. 

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής: 30 Ιουνίου 2015

Με την παραλαβή της αίτησης συμμετοχής σας, θα σας αποστέλλεται ο λογαριασμός, στον οποίο θα γίνεται η κατάθεση των διδάκτρων για να ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στο σεμινάριο.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://www.theotheraegean.com/event/4-guitar-academy-arion/ 

Επιπλέον μη χάσετε...

Περισσότερα

Λεσβιακό Καλοκαίρι 2017

Μετά την πρεμιέρα του Λεσβιακού Καλοκαιριού την περασμένη Δευτέρα 26 Ιουνίου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Τζίμη Πανούση που έρχεται για πρώτη φορά σήμερα, Τετάρτη στο Κάστρο της Μυτιλήνης, στις 9.30 το βράδυ, ακολουθεί πλούσιο πρόγραμμα τόσο στη Μυτιλήνη όσο και για τα χωριά και έξτρα εκδηλώσεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες στα Βατερά.

Μετά την πρεμιέρα του Λεσβιακού Καλοκαιριού την περασμένη Δευτέρα 26 Ιουνίου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τον Τζίμη Πανούση που έρχεται για πρώτη φορά σήμερα, Τετάρτη στο Κάστρο της Μυτιλήνης, στις 9.30 το βράδυ, ακολουθεί πλούσιο πρόγραμμα τόσο στη Μυτιλήνη όσο και για τα χωριά και έξτρα εκδηλώσεις με διακεκριμένους καλλιτέχνες στα Βατερά.

Περισσότερα

TEDx Lesvos

Το πρώτο TEDxLesvos θα πραγματοποιηθεί στην Μυτιλήνη, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, έχοντας ως στόχο να αναδείξουμε τοπικές ιστορίες και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν και να αφυπνίσουμε τα δημιουργικά ένστικτα των κατοίκων της Λέσβου, ενός τόπου με βαριά ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά. Επιπλέον επιλέξαμε το όνομα TEDxLesvos γιατί πρόθεση της ομάδας μας είναι να μην το κρατήσουμε μόνο στα όρια της Μυτιλήνης, άλλα να πραγματοποιήσουμε εκδηλώσεις και σε άλλα σημεία του νησιού, όπου μπορεί να υποστηριχθεί η διοργάνωση.

Το πρώτο TEDxLesvos θα πραγματοποιηθεί στην Μυτιλήνη, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, έχοντας ως στόχο να αναδείξουμε τοπικές ιστορίες και ιδέες που αξίζει να διαδοθούν και να αφυπνίσουμε τα δημιουργικά ένστικτα των κατοίκων της Λέσβου.

Περισσότερα

Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου

Με τη συνδιοργάνωση του BREVET και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου θα πραγματοποιηθεί αυτό το Καλοκαίρι ο Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου BREVET, 200 χλμ.

Με τη συνδιοργάνωση του BREVET και του Φορέα Τουρισμού Μολύβου θα πραγματοποιηθεί αυτό το Καλοκαίρι ο Ποδηλατικός Γύρος Λέσβου BREVET, 200 χλμ.