Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Αγιάσος - Ασώματος - Πολιχνίτος

Βρίσκεται εδώ 

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή. Aφού περάσουμε τον κόλπο της Γέρας, συναντάμε μια διασταύρωση. Παίρνουμε τον δρόμο προς Αγιάσο.

Βγαίνοντας για λίγο από τον δρόμο μας, θα επισκεφθούμε τον ορεινό Aσώματο. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα σοκάκια του χωριού και θα γευτούμε τους εκπληκτικούς μεζέδες του. Λίγο κάτω από το χωριό του Ασωμάτου βρίσκεται η περιοχή των Αγ. Αναργύρων.

Τα τρεχούμενα νερά και η ηρεμία του μέρους θα σας μαγέψουν. Στην περιοχή λειτουργεί και το μοναδικό καφενείο των Αγ. Αναργύρων. Επιστρέφοντας στον κεντρικό δρόμο, θα συναντήσουμε την Καρήνη με τα τεράστια πλατάνια και τις νεροπηγές, απ’ όπου μπορείτε να προμηθευτείτε παραδοσιακά προϊόντα και να επισκεφτείτε τον πλάτανο του Θεόφιλου. Έναν αιωνόβιο πλάτανο, στον οποίο λέγεται ότι ζούσε και ζωγράφιζε ο λαϊκός ζωγράφος Θεόφιλος.

Συνεχίζοντας προς τα δυτικά, μέσα από μια ανηφορική διαδρομή στις πλαγιές του βουνού «Όλυμπος» οδηγούμαστε στην κωμόπολη της Αγιάσου, μια από τις γραφικότερες κωμοπόλεις του νησιού. Η Αγιάσος φημίζεται για τα ξυλόγλυπτα και τα κεραμικά της είδη. Στην πλατεία του χωριού θα συναντήσετε τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Βρεφοκρατούσας ή αλλιώς την Παναγιά της Αγιάσου.

Βρισκόμενοι πάντα πάνω στην κύρια οδική αρτηρία στον δρόμο προς Πολιχνίτο, συναντάμε το χωριό Λισβόρι με το ξακουστό ψωμί του και μία από τις πιο ζεστές θερμοπηγές στην Ευρώπη.

Συνεχίζοντας με αφετηρία το Λισβόρι, ο κύριος δρόμος μάς οδηγεί στα Βασιλικά ενώ μεταξύ των Βασιλικών και του Πολιχνίτου υπάρχει η Μονή του Δαμανδρίου.

Φτάνοντας στον Πολιχνίτο, θα επισκεφθούμε τις θερμοπηγές του και θα συνεχίσουμε προς τη Σκάλα Πολιχνίτου, σημαντικό παραθεριστικό θέρετρο της περιοχής. Σε μια απόσταση 4 χλμ. βορειοδυτικά καταλήγουμε στη Σκάλα Πολιχνίτου με το γραφικό λιμάνι και πολλές ψαροταβέρνες. Ο ίδιος δρόμος προς τα δυτικά οδηγεί στην παραθαλάσσια περιοχή της Νυφίδας.

Κοντά στον Πολιχνίτο βρίσκεται η Βρίσα, ένα μικρό χωριό που διαθέτει μουσείο φυσικής ιστορίας και την παραλία των Βατερών, μία από τις ομορφότερες παραλίες του νησιού.

 

 

Επιπλέον μη χάσετε...

Περισσότερα

Κόλπος Καλλονής - Αγία Παρασκευή

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι», χτισμένο στους πρόποδες καταπράσινης δασικής έκτασης.

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι»

Περισσότερα

Χωριά κόλπου Γέρας

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί στους μικρούς οικισμούς των Αλυφαντών, του «Πυργί» και του Κέδρου

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί

Περισσότερα

Παναγιούδα - Πάμφιλα - Θερμή

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης στο βάθος, τον παλιό λιμενοβραχίονα με την ονομασία «Κούκος», το άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας με τη μικρή πλατεία και την παιδική χαρά

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης

Περισσότερα

Γέρα - Μηλιές - Πλωμάρι

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι. Μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο Ντίπι για περιήγηση στον υγροβιότοπο του ποταμού Ευεργέτουλα.  

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι.