Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Γέρα - Μηλιές - Πλωμάρι

Βρίσκεται εδώ 

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι. Μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο Ντίπι για περιήγηση στον υγροβιότοπο του ποταμού Ευεργέτουλα.

Πηγαίνουμε παραλιακά μέχρι το Πέραμα, όπου ο δρόμος κατευθύνεται προς το εσωτερικό, αφήνοντας πίσω μας τη θάλασσα.

Στο ορεινό χωριό Σκόπελος παίρνουμε τον δρόμο για Μηλιές. Οι Μηλιές είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό με ελάχιστους πλέον κατοίκους και γραφικά πετρόχτιστα σπιτάκια που αξίζει να επισκεφθείτε. Μετά τις Μηλιές, θα συναντήσετε το «Αγρόκτημα Τούμπα». Εκεί μπορείτε να κάνετε μια στάση για να απολαύσετε έναν καφέ έχοντας τον κάμπο του Πλωμαρίου στα πόδια σας. Συνεχίζοντας τον δρόμο θα οδηγηθείτε στο γραφικό Πλωμάρι.

Ο δρόμος λίγο μετά τον Σκόπελο και μέχρι το Πλωμάρι είναι χωματόδρομος. Αν θέλετε μπορείτε να παρακάμψετε την τελευταία στάση και να ακολουθήσετε τον κεντρικό δρόμο, που θα σας οδηγήσει κατευθείαν στο Πλωμάρι.

Στο Πλωμάρι αξίζει να επισκεφθείς το πολιτιστικό κέντρο του, που στεγάζεται σε ένα ανακαινισμένο σαπωνοποιείο, και φυσικά το Μουσείο Ούζου της ποτοποιίας «Βαρβαγιάννη» στην είσοδο του οικισμού.

Στην περιοχή υπάρχουν παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς με καθαρά κρυστάλλινα νερά, όπως είναι η Μελίντα, ο Άγιος Ισίδωρος και η Δρότα.

Μετά τη Μελίντα, ακολουθώντας τον δρόμο για Μεγαλοχώρι, στρίψτε αριστερά και επισκεφθείτε την Παναγιά την Κρυφτή. Απολαύστε τη μοναδική ομορφιά του τοπίου και το μπάνιο σας και επιστρέψτε στο Πλωμάρι για να γευτείτε τα φρέσκα ψάρια του και φυσικά τα φημισμένα ούζα Πλωμαρίου.

 

 

 

Επιπλέον μη χάσετε...

Περισσότερα

Κόλπος Καλλονής - Αγία Παρασκευή

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι», χτισμένο στους πρόποδες καταπράσινης δασικής έκτασης.

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι»

Περισσότερα

Αγιάσος - Ασώματος - Πολιχνίτος

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή. Aφού περάσουμε τον κόλπο της Γέρας, συναντάμε μια διασταύρωση. Παίρνουμε τον δρόμο προς Αγιάσο.

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή.

Περισσότερα

Χωριά κόλπου Γέρας

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί στους μικρούς οικισμούς των Αλυφαντών, του «Πυργί» και του Κέδρου

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί

Περισσότερα

Παναγιούδα - Πάμφιλα - Θερμή

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης στο βάθος, τον παλιό λιμενοβραχίονα με την ονομασία «Κούκος», το άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας με τη μικρή πλατεία και την παιδική χαρά

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης