Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Χωριά κόλπου Γέρας

Βρίσκεται εδώ 

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί στους μικρούς οικισμούς των Αλυφαντών, του «Πυργί» και του Κέδρου.

Προσανατολιζόμενοι και πάλι στην κεντρική οδική αρτηρία, η διαδρομή μας συνεχίζει παράλληλα στον κόλπο της Γέρας. Πρόκειται για μια διαδρομή με κυρίαρχα χρώματα το πράσινο των ελαιώνων και το γαλάζιο της θάλασσας.

Χαρακτηριστικές είναι οι εγκαταστάσεις των ιαματικών πηγών «Θέρμα Γέρας» βρισκόμενες σε παραθαλάσσια τοποθεσία, καθώς και πιο κάτω προς τα δυτικά της διαδρομής τα παλιά βιομηχανικά κτήρια χτισμένα τον 18ο και 19ο αιώνα (ελαιοτριβεία, αποθήκες) περίοδο που η περιοχή γνώριζε μέρες οικονομικής ευημερίας. Κατεβαίνοντας προς τα δυτικά παράλια του κόλπου, συναντάμε γραφικά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς, το Ντίπι, τα Πηγαδάκια, το Κάτω Τρίτος, τη Μυχού, τον Παλαιόκηπο, τον Πλακάδο και το Πέραμα.

Ο κύριος δρόμος στη συνέχεια από τον Πλακάδο οδηγεί στον Παπάδο, όπου αξίζει να επισκεφθείτε το ελαιοτριβείο «Βρανά» ενώ λίγο πιο κάτω στην πορεία μας συναντάμε τον Μεσαγρό και τον Σκόπελο, εξίσου γραφικά ορεινά χωριά. Η κύρια οδική αρτηρία από τον Παπάδο συνεχίζει μέσα από ορεινή διαδρομή.

Ο δρόμος προς τα νότια μάς οδηγεί στην παραθαλάσσια περιοχή «Τάρτι» με την ομώνυμη παραλία.

Επιπλέον μη χάσετε...

Περισσότερα

Κόλπος Καλλονής - Αγία Παρασκευή

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι», χτισμένο στους πρόποδες καταπράσινης δασικής έκτασης.

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι»

Περισσότερα

Αγιάσος - Ασώματος - Πολιχνίτος

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή. Aφού περάσουμε τον κόλπο της Γέρας, συναντάμε μια διασταύρωση. Παίρνουμε τον δρόμο προς Αγιάσο.

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή.

Περισσότερα

Παναγιούδα - Πάμφιλα - Θερμή

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης στο βάθος, τον παλιό λιμενοβραχίονα με την ονομασία «Κούκος», το άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας με τη μικρή πλατεία και την παιδική χαρά

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης

Περισσότερα

Γέρα - Μηλιές - Πλωμάρι

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι. Μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο Ντίπι για περιήγηση στον υγροβιότοπο του ποταμού Ευεργέτουλα.  

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι.