Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Μυτιλήνη - Μανταμάδος - Συκαμιά - Μόλυβος

Βρίσκεται εδώ 

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την ανατολική πλευρά της πόλης, την Επάνω Σκάλα. Ακολουθούμε το παραλιακό δίκτυο και, αφού περάσουμε τη Λουτρόπολη Θερμής, ο κύριος δρόμος θα μας οδηγήσει διαδοχικά στα Μυστεγνά και στη Σκάλα Μυστεγνών, στις Νέες Κυδωνίες και στη Σκάλα Νέων Κυδωνιών.

Κάντε μία στάση για να απολαύσετε ένα κρύο ρόφημα στα γραφικά αυτά χωριουδάκια ή ένα ουζάκι με θαλασσινά στα παραλιακά ταβερνάκια. Λίγο μετά τις Νέες Κυδωνίες θα συναντήσετε την Πεδή. Μια μικρή όμορφη παραλία με πεντακάθαρα νερά.

Ο δρόμος συνεχίζει παράλληλα προς την παραλία ενώ μικρός δρόμος προς τα ανατολικά οδηγεί διαδοχικά καταρχάς στην παραλία του Ασπροποτάμου και κατόπιν στον διατηρητέο οικισμό των Τσουκαλάδων, του Αγίου Στεφάνου, ενώ ακριβώς απέναντι υπάρχουν τα μικρά ψαρονήσια Τοκμάκια.

Στη συνέχεια και σε μια απόσταση 6,5 χλμ. προσεγγίζουμε τον επόμενο προορισμό μας, την κωμόπολη του Μανταμάδου με έντονα τα στοιχεία της παράδοσης και του θρησκευτικού αισθήματος. Λίγο έξω από τον Μανταμάδο, βρίσκεται χτισμένο το μοναστήρι του αρχαγγέλου Μιχαήλ ενώ σε μια απόσταση περίπου 7 χλμ. προς τα δυτικά υπάρχει η παραλία Τσακμάκια.

Από τον Μανταμάδο ο δρόμος συνεχίζει βόρεια προς το ορεινό χωριό Κάπη, όπου ένας δευτερεύων μικρός δρόμος οδηγεί στη γραφική παραλία «Λιμάνι» ενώ προς τα δυτικά στα γραφικά ορεινά χωριά Πελόπη και Υψηλομέτωπο. Συνεχίζοντας στην κύρια οδική αρτηρία, οδηγούμαστε στο χωριό Κλειώ. Ο δρόμος από την Κλειώ μάς οδηγεί στη γραφική παραλία «Τσόνια» ενώ προχωρώντας προς τα βορειοδυτικά καταλήγουμε στο γραφικό χωριό «Συκαμιά».

Σε μια απόσταση 2,5 χλμ. βρίσκεται η γραφική Σκάλα Συκαμιάς με την εκκλησία της Παναγιάς της «Γοργόνας» χτισμένη σε βράχο. Αξίζει να το επισκεφτείτε και να απολαύσετε τα φρέσκα ψάρια στις ταβέρνες της περιοχής καθώς και ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα από το εκκλησάκι με θέα το πέλαγος και το γραφικό λιμανάκι του χωριού.

Συνεχίζοντας στον κεντρικό δρόμο φτάνουμε στον πανέμορφο Μόλυβο. Αφήστε το αυτοκίνητο στην είσοδο του χωριού και περιηγηθείτε στα πλακόστρωτα σοκάκια του.

Τρία χιλιόμετρα ανατολικά του Μολύβου βρίσκεται η Εφταλού με την πανέμορφή δαντελωτή παραλία της και τα ιαματικά λουτρά.

Δυτικά του Μολύβου, συναντάμε την Πέτρα. Επισκεφτείτε την ξακουστή Παναγιά της Πέτρας, που βρίσκεται σκαρφαλωμένη στον επιβλητικό βράχο στο κέντρο του χωριού. Από εκεί μπορείτε να απολαύσετε ένα μοναδικό ηλιοβασίλεμα με τον ήλιο να χάνεται στα γαλανά νερά του Αιγαίου.

 

Επιπλέον μη χάσετε...

Περισσότερα

Κόλπος Καλλονής - Αγία Παρασκευή

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι», χτισμένο στους πρόποδες καταπράσινης δασικής έκτασης.

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι»

Περισσότερα

Αγιάσος - Ασώματος - Πολιχνίτος

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή. Aφού περάσουμε τον κόλπο της Γέρας, συναντάμε μια διασταύρωση. Παίρνουμε τον δρόμο προς Αγιάσο.

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή.

Περισσότερα

Χωριά κόλπου Γέρας

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί στους μικρούς οικισμούς των Αλυφαντών, του «Πυργί» και του Κέδρου

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί

Περισσότερα

Παναγιούδα - Πάμφιλα - Θερμή

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης στο βάθος, τον παλιό λιμενοβραχίονα με την ονομασία «Κούκος», το άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας με τη μικρή πλατεία και την παιδική χαρά

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης

Περισσότερα

Γέρα - Μηλιές - Πλωμάρι

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι. Μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο Ντίπι για περιήγηση στον υγροβιότοπο του ποταμού Ευεργέτουλα.  

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι.