Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα την χρήση των cookies. ΠληροφορίεςΚλείσιμο

Παναγιούδα - Πάμφιλα - Θερμή

Βρίσκεται εδώ 

Αφετηρία μας είναι η κεντρική οδική αρτηρία του βόρειου λιμανιού (Επάνω Σκάλα). Στη διαδρομή μπορούμε να θαυμάσουμε το κάστρο Μυτιλήνης στο βάθος, τον παλιό λιμενοβραχίονα με την ονομασία «Κούκος», το άγαλμα της Μικρασιάτισας Μάνας με τη μικρή πλατεία και την παιδική χαρά.

Συνεχίζοντας την πορεία μας παραθαλάσσια και αφού προσπεράσουμε τη βιομηχανική ζώνη της περιοχής, συναντάμε το πρώτο παραθαλάσσιο χωριό της περιοχής, την γραφική Παναγιούδα. Εδώ μπορούμε να κάνουμε μια σύντομη στάση για να απολαύσουμε ένα δροσερό ρόφημα δίπλα στη θάλασσα. Αν ακολουθήσουμε τον δρόμο ανατολικά, θα φτάσουμε στο χωριό Μόρια, σε μικρή απόσταση από το οποίο βρίσκεται το ρωμαϊκό υδραγωγείο.                      

Επιστρέφοντας και πάλι στην Παναγιούδα, συνεχίζουμε την πορεία μας προς τα βόρεια. Ανατολικά καταλήγουμε στο ορεινό χωριό Αφάλωνας με το γραφικό καφενεδάκι στην πλατεία του χωριού, όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε αυθεντικούς μυτιληνιούς μεζέδες. Το επόμενο χωριό που θα συναντήσουμε προς τα βόρεια και κινούμενοι πάνω στην κεντρική οδική αρτηρία είναι το χωριό Πάμφιλα, ενώ λίγο δυτικότερα βρίσκεται η Σκάλα Παμφίλων και η παραλία Παμφίλων.

Στη συνέχεια συναντάμε την περιοχή της Θερμής, η οποία περιλαμβάνει τρεις κύριες περιοχές: τους Πύργους Θερμής, την παραλία Θερμής και τη Λουτρόπολη Θερμής. 

Στη Λουτρόπολη Θερμής βρίσκεται και η οργανωμένη παραλία «Κανόνι», ιδανική για μικρά παιδιά λόγω των ρηχών νερών της.

Ανηφορίζοντας προς δυτικά ο δρόμος μέσα από καταπράσινους ελαιώνες μάς οδηγεί στην Ιερά Μονή Αγίου Ραφαήλ.

Επιστρέφοντας στην κεντρική παραλιακή οδική αρτηρία, αριστερά συναντάμε την πευκόφυτη περιοχή του Αγίου Γεωργίου και λίγο πιο κάτω μια υπέροχη ακτή, το Πεταλίδι.

 

Επιπλέον μη χάσετε...

Περισσότερα

Κόλπος Καλλονής - Αγία Παρασκευή

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι», χτισμένο στους πρόποδες καταπράσινης δασικής έκτασης.

Και πάλι η διαδρομή μας έχει αφετηρία τη Μυτιλήνη. Ακολουθώντας τη δυτική έξοδο της πόλης μέσω της εθνικής οδού στο 16ο χλμ. φθάνουμε στο χωριό «Λάμπου Μύλοι»

Περισσότερα

Αγιάσος - Ασώματος - Πολιχνίτος

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή. Aφού περάσουμε τον κόλπο της Γέρας, συναντάμε μια διασταύρωση. Παίρνουμε τον δρόμο προς Αγιάσο.

Ξεκινάμε τη διαδρομή μας από την πόλη της Μυτιλήνης. Ακολουθούμε το κεντρικό οδικό δίκτυο που συνδέει την πόλη της Μυτιλήνης με την Καλλονή.

Περισσότερα

Χωριά κόλπου Γέρας

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί στους μικρούς οικισμούς των Αλυφαντών, του «Πυργί» και του Κέδρου

Και πάλι αφετηρία μας η πόλη της Μυτιλήνης με τη διαφορά ότι επιλέγουμε την ανατολική έξοδο της πόλης. Ο δρόμος απλώνεται μέσα από ελαιόφυτη περιοχή ενώ η πρώτη διασταύρωση προς τα δυτικά της οδικής αρτηρίας μάς οδηγεί

Περισσότερα

Γέρα - Μηλιές - Πλωμάρι

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι. Μπορούμε να κάνουμε μια στάση στο Ντίπι για περιήγηση στον υγροβιότοπο του ποταμού Ευεργέτουλα.  

Ξεκινώντας από τη Μυτιλήνη θα εξερευνήσουμε το νότιο «πόδι» ανάμεσα στους δυο κόλπους του νησιού, της Γέρας και της Καλλονής. Ακολουθούμε τον κεντρικό δρόμο προς Καλλονή και στη διασταύρωση κατευθυνόμαστε προς Πλωμάρι.